Ga naar hoofdinhoud

Aanbod voor het onderwijs van Brandweermuseum Wassenaar

1 november 20132 minute read

Wassenaar – Sinds een paar weken zijn er op de website van Brandweermuseum Wassenaar nieuwe knopjes te vinden die de weg wijzen naar het aanbod voor het onderwijs, voor de buitenschoolse opvang en voor individuele kids. Vaak wordt ons gevraagd of we veel schoolklassen ontvangen, want “dat is toch de toekomst”.

Museumbezoek door schoolklassen klinkt echter eenvoudiger dan het in de praktijk is. De scholen hebben het druk. Met hun gewone programma en met almaar voortdurende veranderingen vanuit het Ministerie van Onderwijs. Van veel organisaties krijgen de scholen vragen en voorstellen om samen te werken. Dan is soms het vervoer van de leerlingen ook een probleem. Maar er kan een gezamenlijk belang zijn, als het aanbod van het museum goed aansluit bij de kerndoelen of bij een project. Of als de leerkrachten het aanbod van het museum gewoon heel leuk vinden. We moeten dus pragmatisch zijn. En wat we te bieden moet aanstekelijk zijn.

Het Brandweermuseum biedt voor de scholen mogelijkheden op het gebied van geschiedenis, lokale geschiedenis, taal, beeldcultuur, hulpdiensten, natuurkunde, brandpreventie, rangen en standen, water en vuur, techniek en mensen. We maken graag een programma op maat, omdat we dan kunnen bieden wat de scholen het meest nodig hebben. We zijn op zoek naar een leerkracht die regelmatig met ons mee wil denken over ons aanbod. Meld u aan of geef ons een tip. Alvast bedankt.

Column Brandweermuseum Wassenaar

Ook in een klein museum als het Brandweermuseum Wassenaar gebeurt van alles dat voor de meeste mensen verborgen blijft. Niet omdat het geheim is, maar omdat er meestal geen gelegenheid is om er over te berichten. Met deze wekelijkse column willen we dat veranderen. De ene week kan het gaan over een schenking, dan weer over een bijzondere ontmoeting, over een probleem met de vaste collectie, over de dringende behoefte aan hulp of over iets waarop we trots zijn. brandweermuseum@wassenaar.nl, www.brandweermuseumwassenaar.nl ook op twitter en facebook.

Tags

BrandweermuseumWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top