Skip to content

Op bezoek bij SWZ Willibrord

22 november 20132 minute read

Wassenaar – Niet iedereen is in de gelegenheid om naar Brandweermuseum Wassenaar in het souterrain van Raadhuis de Paauw te komen. Het museum is helaas voor rolstoelen en scootmobielen niet goed bereikbaar. En veel mensen zijn zelf ook niet meer zo mobiel.

Daarom gaat het Brandweermuseum naar de mensen toe. Maandag 25 november 2013 gebeurt dat voor het eerst in SWZ Willibrord. Drie enthousiaste vrijwilligers hebben het bezoek grondig voorbereid. Het museum wordt gepresenteerd met foto’s, voorwerpen, een gefilmde rondleiding en natuurlijk een enthousiast verhaal.

De Bank Giro Loterij stimuleert zulke bezoeken met het project Museummaandag. Het werk moet weliswaar door de museummensen worden gedaan, maar de Bank Giro Loterij helpt met posters, adviezen, persberichten en het museum krijgt een klein bedrag als stimulans. Als het maandag in Willibrord goed gaat, als de bewoners tevreden zijn, willen we volgend jaar ook naar andere instellingen in Wassenaar. Plezierig voor de bewoners van de instellingen, stimulerend voor het museum, goed voor de naamsbekendheid. Zo gaat het Brandweermuseum weer wat meer betekenen voor de mensen in dorp en regio. Voor jong en oud.

Column Brandweermuseum Wassenaar

Ook in een klein museum als het Brandweermuseum Wassenaar gebeurt van alles dat voor de meeste mensen verborgen blijft. Niet omdat het geheim is, maar omdat er meestal geen gelegenheid is om er over te berichten. Met deze wekelijkse column willen we dat veranderen. De ene week kan het gaan over een schenking, dan weer over een bijzondere ontmoeting, over een probleem met de vaste collectie, over de dringende behoefte aan hulp of over iets waarop we trots zijn. brandweermuseum@wassenaar.nl, www.brandweermuseumwassenaar.nl ook op twitter en facebook.

Tags

BrandweermuseumWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top