Hyeon Jin Im wint zilver op Districtkampioenschapen kortebaan

28 januari 20132 minute read

Voorschoten – Op donderdagavond 24 januari werd het Districtkampioenschap kortebaan gehouden op de landijsbaan in Voorschoten. Een thuiswedstrijd dus voor de leden van de Schaats Trainings Groep Voorschoten (STGV) en dat lieten ze zien.

Bij de jongens junioren C werd er veel verwacht van Quint Huyers (woonachtig in Oegstgeest) en Hyeon Jin Im (afkomstig uit Wassenaar), aangezien zij een paar dagen eerder deelnamen aan de Nederlandse Kampioenschappen in het Friese Bantega waar zij resp 19de en 26e werden. Die favorietenrol maakten beide heren mee dan waar. In de laatste rit van de finale kwamen zij tegen elkaar uit en won Quint nipt van Hyeon Jin. Het verschil was slechts 2 honderdste van een seconde. Bij de jongens junioren B haalde Voorschotenaar Ruben Bijlsma knap de finale, waarbij hij net buiten het podium viel met plaats 4. Ook bij de dames junioren A en ouder een STGV-feestje. De in Wassenaar wonende Megan Vollebregt won al haar ritten en eindigde zodoende op de 1ste plaats. Haar trainingsmaatje Catja Rotgans (Leiden) werd tweede, ondanks het feit dat zij de snelste tijd van het veld had neergezet. Nu de dooi zijn intrede heeft gedaan, zullen de schaatsers zich de komende tijd gaan richten op de kampioenschappen op kunstijs.