Skip to content

Wat doe ik naast de uit de hand gelopen hobby Wassenaarders.nl

5 februari 20144 minute read

Wassenaar – In mijn vorige column heb ik verteld over het ontstaan van Wassenaarders.nl en het dagelijkse reilen en zeilen van de website. Wat veel mensen (nog) niet weten, is dat ik Wassenaarders.nl naast een fulltime baan doe, namelijk als DTP’er bij Ping-Pong Design in Rotterdam.

Ping-pong Design
Na een korte periode van 9 maanden bij EURO RSCG Bikker, waar ik helaas door de financiële crisis mijn baan verloor, kwam ik in april 2010 terecht bij Ping-pong Design. Een ontwerpbureau gevestigd in het pittoreske Delfshaven. Zij zochten een creatieve DTP’er die wat ‘standaardwerk’ zoals magazines, briefpapier, visitekaartjes uit handen kon nemen van de ontwerpers. Ik had bij Bikker veel ervaring opgedaan met dit soort werk, onder andere voor de bekende ‘van A naar Beter’-advertenties waar wegwerkzaamheden mee worden gecommuniceerd. Ook maakten we toen veel folders voor Rijkswaterstaat in de‚ ‘Rijkshuisstijl’. Kortom, ik had genoeg ervaring met standaardwerk.

Na een jaar bij Ping-pong Design kreeg ik al een vast contract aangeboden. Iets dat in deze tijd bijna niet meer voor komt, het was erg fijn dat ik die zekerheid en het vertrouwen kreeg. In de loop van de tijd ben ik ook steeds gevarieerder werk gaan doen naast het DTP-werk. Zo ben ik op dit moment ook bezig met animeren, monteren, social media, websites en nog veel meer. Ik leer nog iedere dag en krijg genoeg ruimte om mij te ontwikkelen. Hieronder wil ik jullie wat projecten laten zien waar ik aan gewerkt heb en trots op ben.

Rabobank verticale bankpas
Een van de projecten waar ik trots op ben, is het ontwikkelen van de verticale pas van de Rabobank. Deze opdracht was een restyle van de Rabo WereldPas voor zakelijke en particuliere klanten. Omdat men steeds vaker met een pas met chip ging betalen in plaats van met een met de magneetstrip, wilde de Rabobank hun bankpas een kwartslag draaien. Dit om het voor klanten duidelijker te maken hoe ze de pas in het pinapparaat moeten doen. Het had nog een voordeel: Bij het internetbankieren kwam het rekeningnummer op de pas nu boven de Random Reader uit. Deze restyle, wat geleid heeft tot de huidige pas is dus mijn werk. Ik ben er trots op dat ik aan dit project heb mogen werken en word elke keer weer vrolijk als ik in een winkel weer iemand zie pinnen met de pas die ik gemaakt heb.

Rabobank Wielerploeg
In 2011 hebben wij voor de Rabobank Wielerploeg het ontwerp geleverd voor de bestickering van het wagenpark en ander materiaal. Het ontwerp was gebaseerd op het shirt dat de ploeg dat seizoen zou gaan dragen. Het ontwerp werd door de ontwerpers gemaakt en ik heb het doorontwikkeld voor gebruik op de verschillende voertuigen, van de volgauto tot de grote ploegbus en vrachtwagen. Erg gaaf om je werk te zien rijden tijdens de Tour de France!

5664099652 603c3619b1 b

Ook dit seizoen hebben we weer gewerkt voor de Rabobank wielerploeg. Dit keer voor de damesploeg met als kopvrouw Marianne Vos en voor de talentenploeg. We hebben alles mogen maken, van shirts en briefpapier tot de bestickering van de auto’s. Wederom een erg leuke klus. En…. we mochten dit keer ook bij de lancering van de ploeg in het hoofdkantoor van de Rabobank zijn.

raboliv

Eneco Studieboek
Voor Eneco hebben we een studieboek ontwikkeld. In dit boek wordt van alles verteld over energie en verschillende energiebronnen. Dit project heb ik samen met mijn collega Eline Wieriks gedaan. Zij deed het ontwerp en lay-out van het boek en ik maakte de infographics; een infographic is beelduitleg in een schema, zoals het voorbeeld hieronder. Voor het hele studieboek waren flink wat infographics nodig over verschillende energiebronnen als Biomassa en Kernenergie.

Studieboek

Postzegel Troonswisseling
In opdracht van PostNL hadden wij de eer om de officiële postzegel ter ere van de troonswisseling te ontwerpen. Het ontwerp is gemaakt door mijn collega Meike Nip. Ik heb geholpen met het drukklaar maken en hier en daar wat photoshopwerk verricht, bijvoorbeeld om het goud en zilver zo goed mogelijk over te laten komen op de postzegel. Ook heb ik de dag na de kroning van Willem-Alexander de kroningsfoto van hem in het postzegelvelletje gezet. Ook weer zo’n project waar ik met plezier aan terug denk!

933877 10201124272047784 1891313182 n

Ik kijk nu al weer uit naar het volgende bijzondere project. Heeft u na het lezen van mijn column nog een vraag of een opmerking, laat dan hieronder een reactie achter. Ook als u een leuk onderwerp voor een column heeft, hou ik mij aanbevolen.

Tags

WassenaarWassenaarders
Gerelateerde artikelen
Back To Top