Skip to content

Vermist: de jonge Wassenaarse vrijwilliger

26 juli 20153 minute read

Wassenaar – Sinds een aantal weken wordt de jonge Wassenaarse vrijwilliger vermist. Hij of zij is 30 jaar of jonger en is voor het laatst gezien tijdens zijn of haar vrijwilligerswerk ergens in Wassenaar. Het volledige signalement luid: Een vrijwilliger is iemand die uit vrije wil werkzaamheden verricht, buiten een vast dienstverband. In het algemeen zijn deze werkzaamheden onbetaald of staat er een vergoeding tegenover die lager ligt dan het minimumloon bij betaald werk.

Nu denkt u vast waarom deze intro? Zoals u misschien wel of niet weet zit ik sinds vorig jaar in de jury voor de Wassenaarse Vrijwilligersprijzen. Deze verkiezing wordt georganiseerd door de Wassenaarse Vrijwilligerscentrale. En dit jaar vormen Henk Goulooze (voorzitter), Jolande de la Rambelje (coördinator), Esther Roelofs, Maria Koenis, Meindert Stolk en ondergetekende de jury. Wij hebben de lastige maar nobele taak om uit de inzendingen de prijzen te verdelen. De Wassenaarse Vrijwilligersprijzen bestaan uit de titel “Vrijwilliger van het jaar” en de “Make a Difference Award” die speciaal is bedoeld voor vrijwilligers tot 30 jaar.

De aanmeldingen voor de “Vrijwilliger van het jaar” zijn veelvuldig binnen gekomen en de aanmelding is inmiddels gesloten. Voor de “Make a Difference Award” gaat het iets minder hard, en kunt u nog tot 31 juli vrijwilligers opgeven. Daarom stelde ik mijzelf de vraag: “Zijn er dan geen jonge vrijwilligers in Wassenaar?” Het antwoord “nee” lijkt mij erg sterk, als ik al kijk bij de Badmintonclub Wassenaar waar ikzelf lid ben, hebben wij al ruim 10 vrijwilligers onder de 30. En Wassenaar heeft veel (sport)verenigingen en als een kleine club als B.C. Wassenaar al 10 jonge vrijwilligers heeft moet dat bij andere grote verenigingen nog wel veel meer zijn.

Dit is de kans om hem of haar in het zonnetje te zetten. Natuurlijk zit er verschil tussen een vrijwilliger en een vrijwilliger, en ook wilt u niet iemand voortrekken ten opzichte van een ander. Maar bij elke vereniging lopen wel een aantal (jonge) vrijwilligers rond die net iets harder lopen, springen of vliegen dan een ander. Wellicht inspireert het andere jongeren om ook bij uw vereniging, scouting, sportclub of andere instelling vrijwilligerswerk te gaan doen.

Dus geef voor 31 juli uw jonge vrijwilligers op voor de “Make a Difference Award”. Tijdens het vrijwilligersfeest op 9 oktober, waar een bekende Haagse cabaretier zal optreden, worden de prijzen uitgereikt. Naast dat alle opgegeven vrijwilligers in het zonnetje worden gezet, gaat de organisatie die de winnaar heeft voorgedragen naar huis met €500,- te besteden aan vrijwilligersbeleid.

Tot 9 oktober in de Warenar!

Tags

VermistVrijwilligersWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top