Skip to content

Badminton dat doe je toch op de camping?

21 augustus 20144 minute read

Wassenaar – Het is alweer een tijdje geleden dat ik een column heb geschreven, het is toch lastiger dan ik dacht, vooral het vinden van een onderwerp! Maar graag vertel ik jullie iets meer over „mijn” sport badminton. De meeste mensen denken dat het niet meer is als doelloos overslaan met een shuttle op een camping, maar is dat wel zo? Nou nee, badminton is een intensieve sport, en ook nog eens de snelste racketsport ter wereld.

Ik zie u denken snelste racketsport? En tennis dan dat gaat toch veel sneller? Om even een vergelijking te maken, de topsnelheid van een tennisbal op dit moment staat op 251 km/h. De topsnelheid van een shuttle staat op 421 km/h, dit is dus ruim 1,5x zo snel. Ook is badminton erg intensief, je bent continue in beweging of de shuttle nou aan jouw kant van het veld is of niet. Om jullie even een beeld te geven van een top wedstrijd van badminton onderstaand filmpje.

{youtube}RZ2k-tsX5KE{/youtube}

Mijn carriere bij Badmintonclub Wassenaar (tot nu toe)
Ikzelf ben op mijn 15de gestart met badminton bij Badmintonclub Wassenaar. Na 9 jaar gevoetbald te hebben bij Blauw-Zwart was ik toe aan iets nieuws. En eigenlijk was badminton vanaf de eerste dag „mijn” sport. In mijn eerste jaar werd ik met mijn jeugdteam ongeslagen kampioen en mocht ik in mijn 2de jaar al naar team 1, waar we op dat moment het hoogst haalbare niveau speelde. Dit was echter erg zwaar en daardoor eindigde ook ergens onderaan in de poule, maar ik leerde hier weer heel veel van! Na nog 1 jaar jeugdcompetitie in team 1 mocht ik ook debuteren in team 3 van de senioren. Hier speelde ik 2 jaar 5de klasse en we werden beide jaren net aan 2de in de poule, een mooi resultaat. Nadat ik bij de senioren clubkampioen was geworden in 2009 mocht ik naar team 1 waar ik als 3de heer ging spelen. Nu 5 jaar later ben ik 1ste heer en spelen we met team 1 na heel wat jaren weer 1ste klasse, erg gaaf dus!

Nevenactiviteiten Badmintonclub Wassenaar
Al na 1 jaar ben ik ook training gaan geven aan de mini’s (5 t/m 9 jaar) dit deed ik samen met 3 vrienden. Erg leuk om je kennis over te dragen aan de allerkleinste en ze per week te zien groeien. Niet veel later starten wij met deze groep ook de activiteitencommissie. Wij hielden ons bezig met het organiseren van leuk activiteiten voor de jeugd van de club. Je kan denken aan toernooien, kerst, sinterklaas, overnachten in de sporthal etc. Inmiddels is de activiteitencommissie overgenomen door een nieuwe generatie jeugdleden en ben ik zelf op dit moment voorzitter van de jeugdcommissie. Door deze functie maak ik ook deel uit van het bestuur van Badmintonclub Wassenaar. Ook geef ik iedere zaterdag training aan de gevorderde jeugd (9 t/m 18 jaar).

Wassenaarders.nl en Badmintonclub Wassenaar
Aankomende 2 seizoen zal mijn website Wassenaarders.nl samen met Florein Zorg de hoofdsponsor zijn van Badmintonclub Wassenaar. Hier ben ik erg trots op en ook blij dat ik mijn cluppie op deze manier kan steunen. Het logo zal in ieder geval voor 2 jaar op de achterkant van alle shirts prijken.

Waarom gaat u niet een keer badmintonnen, handballen, volleyballen, zwemmen, paardrijden, tafeltennissen?
Veel kinderen kiezen voor de traditionele top 3 sporten, voetbal, hockey, tennis of een combinatie van die 3. Vaak omdat hun vriendje, vriendinnetje, ouders etc. dit ook doen, wat dan natuurlijk een makkelijke keuze is. Maar ik denk dat men vaak vergeet hoeveel mooie sporten Wassenaar te bieden heeft, je kan het zo gek niet bedenken of het wordt wel in Wassenaar beoefend. Nu ga ik niet zeggen dat niemand meer moet gaan voetballen of hockeyen, integendeel dat zijn ook mooie sporten. Ik heb zelf ook 9 jaar met veel plezier gevoetbald! Maar kijk om u heen misschien past tafeltennis wel veel beter bij je dan hockey.

Op 30 augustus organiseren Olympia ’72, SEL Tafeltennis, WVV en B.C.Wassenaar van 10:00 – 15:00 een open dag in Sporthal de Schulpwei. Kom dus gezellig even langs om op 1 dag van 4 sporten te proeven, wellicht zit er iets voor jouw bij! Leeftijd maakt niet uit elke vereniging heeft plek voor jong, jongeren, oud en ouder. Zo hebben wij, B.C.Wassenaar, een mini, jeugd, jongeren, senioren, recreatie en 55+ afdeling, genoeg opties dus! het hele programma kunt u hier bekijken, wellicht tot 30 augustus en anders tot de volgende keer.

Mocht u nog vragen/opmerkingen hebben laat dan even een reactie hieronder achter 😉

Tags

BadmintonWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top