Skip to content

Het waren weer 3 fantastische sport & speldagen!

28 augustus 20146 minute read

Wassenaar – Al 19 jaar vinden de sport en speldagen plaats in de laatste week van de vakantie. Zo’n 500 kinderen beleven 3 fantastische dagen met sport en spel. Niet alleen de kinderen maar ook de leiding natuurlijk! Ook ik deed, samen met Sanne Voogel, alweer voor de 5de keer mee als leiding bij de stuiters.

Het thema van dit jaar was ‘Superhelden’ alle groepjes waren dus vernoemd naar superhelden. Wij waren team Superman en moesten het o.a. opnemen tegen Batman, Daredevil, The Hulk en The Flash. Net als vorig jaar was er een overkoepelend mysterie dat opgelost moest worden. Het mysterie heeft u vorige week hier op de site kunnen lezen. In het kort komt het erop neer dat we net als bij Cluedo een dader, plaats en cadeau (wapen) moesten raden. En door het winnen van spellen kon je aanwijzingen krijgen die je naar het goede antwoord leidden.

Maandag
Rond 9 uur stroomde het terrein bij Scouting van Woesik vol met kinderen en hun ouders. Iedereen had er veel zin in en vooral benieuwd in welke groep ze zouden zitten. Nadat de ouders waren uitgezwaaid mochten de kinderen op het terrein hun eigen naam zoeken. Nadat ze die hadden gevonden moesten ze alle kinderen met hetzelfde kleur kaartje zoeken tot ze compleet waren. Om vervolgens hun leiding te vinden, dit deden ze aan de hand van hints die op hun kaartje stonden. Wij hadden 14 fantastische kinderen! (Zie foto bovenaan). Nadat alle groepjes compleet waren werden we in 2e gesplitst. 6 groepen starte met de GPS-ruiltocht en 6 andere met 2 ren en tik spelen. Wij mochten starten met de GPS-ruiltocht. Wat houd dit in? Nou we moesten in totaal naar 6 coordinaten lopen met de GPS. Onderweg moesten we proberen de pen waar we mee starten te ruilen voor een steeds groter en mooier iets. Uiteindelijk hadden we een mooie buit met een Cars puzzel, zonnebril, Buddha kaarsenset, Sultanas en een Ninjaturtle. Voor spullen van superhelden kreeg je namelijk extra punten. Ook wisten wij alle 6 de coordinaten te vinden, alleen waren we 20 minuten te laat terug….. Nadat we lekker geluncht hadden werd alles omgedraaid en waren wij aan de beurt voor de ren en tik spelen. Wij starten met het sokken-tik-spel, hierbij moesten niet wij de kinderen maar de kinderen ons tikken. De kinderen kregen een gekleurd briefje bijvoorbeeld geel, en moesten dan de leiding die een gele sok omhad tikken. Maar alle leiding hadden 4 kleuren sokken en mochten die dus afwisselen. Na dit spel gingen we een loop-denk-spel doen. We kregen een lijst met 10 superhelden en moesten die in de juiste volgorde vinden onder 12 emmers in het veld. Wanneer je de juiste superheld had gevonden moest je de code die op het kaartje stond onthouden en aan de leiding vertellen. Er werd fanatiek meegedaan en ons groepje wist de snelste tijd neer te zetten! Na het traditionele touwtrekken zat dag 1 er helaas weer op.

IMG 3581

Dinsdag
Op dag 2 doen we s’ochtends spellen op het veld en het bos bij ‚Het Sterrenbad’ en nemen s’middags een verkwikkende duik in het zwembad. Van te voren leek het weer roet in het eten te gaan gooien maar eigenlijk is het de hele ochtend droog geweest op wat spetters na! Ons team startte met het bosspel, dit jaar een smokkelspel waarbij de leiding de kinderen af moest tikken. Omdat het s’nachts wel geregend had was alles lekker nat en blubberig. Er zijn dan ook wel wat wat kinderen met mooie glijbewegingen onderuit gegaan. Een goed spel om je lekker uit te leven. Halverwege de ochtend gingen we weer terug naar het sportveld, waar 3 andere spellen op ons stonden te wachten. Wij mochten starten bij de opblaasbare hindernisbaan, waar we de eerste ronde wisten te winnen! Maar de 2de ronde waren de tegenstanders net iets sneller en daarom eindigde we met een gelijkspel. Door naar het volgende spel, frisbee slagbal. In plaats van een bal het veld in slaan moest er met een frisbee gegooid worden. Helaas bleken onze frisbee skills niet goed genoeg om de tegenstander te verslaan. Nog 1 spel te gaan met een gelijkspel en verlies op zak, dus we gingen er voor! Dit spel was hand/voetbal, er waren 2 ballen 1 handbal en 1 voetbal tegelijk in het veld. Je moest dus goed opletten met aanvallen en verdedigen. We begonnen erg sterk met een 3-0 voorsprong, maar konden dit helaas niet vasthouden. Bij 7-3 ben ik zelf het veld in gegaan om er nog een gelijkspel uit te halen maar dit mocht niet baten. Gelukkig was er na dit spel pauze en konden we ons verdriet even vergeten onder het genot van een boterham en glaasje limonade. Toen iedereen goed gegeten en gedronken had was het tijd om een duik te gaan nemen in het zwembad. Lekker 3 uur zwemmen met ze alle. Naja lekker zwemmen, dit gold vooral voor de kinderen want de leiding had minimaal 4 kinderen om hun nek hangen. Moe maar voldaan werd iedereen weer opgehaald.

1972505 942643519086242 6876375503083037561 n

Woensdag
Woensdag is altijd de leukste dag vind ik persoonlijk. Lekker nat en vies worden tijdens alle survival en waterspellen. Na 2 dagen bewolkt weer te hebben gehad hadden we op dag 3 een heerlijk zonnetje. Ook nu werden we weer in 2 groepen verdeeld, de ene helft startte bij de scouting de ander bij boer den Hollander in de polder. Wij mochten bij de scouting starten met alle hindernissen. Van touwbruggen tot buikschuiven dus droog blijven zat er niet bij. Helaas had het water de afgelopen dagen niet echt kunnen opwarmen dus het was vrij koud als je in de sloot viel. Gelukkig hadden we na alle onderdelen een uurtje om lekker in het zonnetje op te drogen en nog even aan onze teint te werken. In de middag mochten wij naar de boer waar ook weer 6 onderdelen klaar stonden. Hier moesten we kanoën, touwslingeren, via banden over de sloot etc. Maar hier waren de slootjes niet zo “schoon” als de wetering, hier kwamen we dan ook vooral zwart uit. Nadat iedereen alle onderdelen had gedaan gingen we weer terug naar de scouting. Maar niet gewoon over de weg maar door alle sloten bij de boer, dit kwam neer op zo’n 15 sloten voor de weer op het scouting terrein waren. Nadat iedereen weer droge kleren had aangetrokken moesten we met alle hints die we in de 3 dagen hadden verzameld onze keuze maken voor de dader, plaats en cadeau. Samen met 5 andere groepen hadden we de juiste uitkomst geraden, helaas had team Daredevil veel spellen gewonnen waardoor hun er met de titel vandoor gingen.

10474793 943199942363933 2081494595358096592 n

Het waren echt weer 3 fantastische dagen, bedankt allemaal! En tot volgend jaar!

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top