Skip to content

Op wie moet ik nou stemmen?

4 maart 20145 minute read

Wassenaar – Zoals u allen weet zijn de gemeenteraadsverkiezingen weer in aantocht. U kunt niet over straat of langs de lijn staan bij de sportvereniging of u wordt er wel mee geconfronteerd. Verkiezingsposters voor het raam, verkiezingsborden langs de straat, “te koopborden” in de tuin en heel veel politieke debatten. Ook in de krant(en) en op onze website is het de lokale politiek dat de klok slaat.

Om in te haken op de gemeenteraadsverkiezingen zijn wij in januari gestart met een poll op de site. Zo konden onze bezoekers alvast hun stem uitbrengen op hun favoriete partij. Helaas werd hier al snel misbruik van gemaakt. Het stemmen ging op IP-adres en blijkbaar vonden mensen het leuk om met een tool – die je IP adres aanpast -, bijvoorbeeld 25 stemmen op 1 partij uit te brengen. Hierdoor ontstond er een oneerlijke verhouding in de peiling, en hebben we besloten dat men alleen kan stemmen door een account aan te maken op de website. Nu kijken of de peiling enigszins in de buurt komt na 19 maart!

Even terugkomen op de titel: “Op wie moet ik nou stemmen?” Om eerlijk te zijn heb ik voor mijzelf werkelijk nog geen idee, ook bij mij is het vertrouwen na alle gebeurtenissen van het laatste jaar (met als toppunt de ‘seksrel’) tot onder het nulpunt gedaald. Wat ik persoonlijk erg belangrijk vind, is jeugd en sport en vooral waar deze twee onderwerpen elkaar raken. Ik doe naast Wassenaarders.nl en Ping-pong Design ook nog redelijk wat vrijwilligerswerk. Ik doe jeugdwerk bij de Messiaskerk, ik zit in de leiding van de sport- en speldagen en daarnaast ben ik (jeugd)trainer, bestuurslid en voorzitter van de jeugdcommissie bij Badminton Club Wassenaar. In deze functies ben ik veel met de Wassenaarse (sport-) jeugd bezig. Sinds kort is de jeugdsubsidie rigoureus afgeschaft. Dat vind ik zeer spijtig, want dat was voor onze kleine badmintonvereniging belangrijk. Ook grote verenigingen als Blauw-Zwart en de Kieviten lopen hierdoor duizenden euro’s mis. Het zou mooi zijn als deze subsidie (eventueel in een andere vorm) weer terug komt. Op deze manier kunnen we de jeugd van Wassenaar met een breed assortiment aan sporten blijven bedienen. Sporten is namelijk zeer belangrijk: voor lichaam en geest!

Een mooi voorbeeld hiervan was het project ‘Hart voor Sport’. Basisschoolleerlingen uit groep 6, 7 & 8 konden een aantal lessen volgen van een sport naar keuze. Deze sport een andere zijn dan zij zelf al deden. De lessen werden opgezet door de verenigingen tijdens hun trainingsavonden of -ochtenden. Bij B.C. Wassenaar kwam jaarlijks een groepje kinderen lessen volgen om zo kennis te maken met badminton. Na afloop van zo’n projectperiode hielden we er meestal een stuk of vier jeugdleden aan over. Dat is voor onze kleine vereniging super! Helaas bestaat dit nu niet meer in deze vorm. Inmiddels wordt wel iets dergelijks georganiseerd door Sportservice Zuid-Holland. Het verschil is dat de lessen onder schooltijd, tijdens de gymlessen worden gegeven. Aangezien onze vereniging volledig draait op vrijwilligers (van wie de meesten overdag ergens een betaalde baan hebben) is het bijna onmogelijk hier aan deel te nemen. Dat vind ik heel erg zonde. Wij zijn overigens zeer waarschijnlijk niet de enige vereniging die hier mee worstelt. Het zou mooi zijn als bepaalde projecten weer – met hulp van de gemeente – uitgevoerd kunnen worden!

Het bovenstaande is voor mij dus een speerpunt, nu moet ik nog een partij vinden die mijn visie deelt. Tussen de bomen vind ik het bos niet meer, dus politieke partijen die dit lezen: kom maar door met jullie idee en overtuig mij maar

Campagne
Dat de verkiezingscampagnes vol op stoom zijn, is een feit. En tijdens het campagne voeren wordt natuurlijk van alles uit de kast getrokken om het vertrouwen (en de stem) van de stemgerechtigden voor zich te winnen. Hierdoor worden er ook weleens foutjes gemaakt, zoals onderstaande poster van CDA Korendijk. Daar was men vergeten de aanwijzingen m.b.t. de invulling van de poster (zie op de afbeelding de zin ‘Ruimte voor 2 slogans’) te verwijderen.

Ook in Wassenaar kom je knullige dingen tegen. Zo zegt WWW in onderstaande advertentie naar u te luisteren voor minimaal €40,00 per jaar! Laten we hopen dat ze dit niet echt menen!

Maar ook Italiaanse praktijken van partijen om mijn website te kopen vinden in Wassenaar plaats!

Stemmen
Ik ben niet de enige die twijfelt en geen keuze kan maken. De voorspelling is dat de opkomst op woensdag 19 maart a.s. niet heel hoog zal zijn. Er is weinig vertrouwen in de lokale politiek en in Wassenaar al helemaal niet. Toch wil ik iedereen oproepen wel naar de stembus te gaan. Op dit soort momenten kunt u uw stem laten horen door partijen te belonen of te straffen voor hun beleid van afgelopen jaren.

Tags

WassenaarWassenaarders
Gerelateerde artikelen
Back To Top