Skip to content

Uitdaging: Risotto met aardbeien en verse doperwten

30 april 20142 minute read

Wassenaar – Verras jouw tafelgenoten met een bijzonder smaakvolle, gemakkelijk te bereiden risotto, waarin aardbeien en verse doperwten. Allemaal ingrediënten die nu goed betaalbaar zijn.

Doperwten

  1. Dop de erwten en houd de peulen apart.
  2. Doe de peulen (schillen) in een pan met1,5 lt water en laat ze 30 minuten zachtjes trekken. Zeef en bewaar dit kookvocht.

Bouillon

  1. Maak bouillon van 1 lt van dit kokende kookvocht met 20 gram groentebouillonpoeder of blokje in een aparte pan en laat hem op een laag vuur zachtjes op smaak komen. Niet meer koken, want dan wordt de bouillon te zout door de conserveringsmiddelen.

Rijst

  1. Snipper de sjalotjes. Fruit de sjalotjes met wat fijn gesneden stukjes pancetta glazig in de olijfolie in een brede pan met een dikke bodem. Voeg de gedopte doperwten en de helft van de peterselie toe. Schep er 2 lepels hete bouillon over, sluit de pan en laat de doperwten 10 minuten koken.
  2. Pureer intussen de gare peulen (schillen) met de rest van het kookvocht in de keukenmachine. Zeef de puree, roer hem door de hete bouillon, giet deze in de pan met doperwten en breng het geheel aan de kook. Roer goed en voeg de rijst toe.
  3. Laat het gerecht onder regelmatig roeren koken tot de rijst gaar is.
  4. Roer er vlak voor presentatie nog wat boter en geraspte kaas doorheen.
  5. Voeg als laatste de helft van de stukjes aardbei toe, haal van het vuur en houd onder aluminiumfolie warm.

Presentatie

  1. Leg op de bodem van de timbaaltje eerst wat stukjes aardbei en leg daar bovenop de rijst met de doperwten.
  2. Presenteer op een warm bord naast bijvoorbeeld een lekker stukje gegrilde biefstuk en een saus van 4 verschillende kazen. Quatro Formaggi!.

Ingrediënten voor 8 personen
– 400 gr verse doperwten in de peul
– 1,5 lt water
– 20 gr groentebouillonpoeder
– 1 sjalotje
– 30 gr fijn gesneden pancettablokjes
– 2 eetl platte peterselie
– 200 gr Vialone nanorijst
– 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
– 200 gr aardbeien

Receptenregister

Speciaal voor onze lezers geeft Fransesco u toegang tot al zijn heerlijke recepten neem snel een kijkje op www.kookatelierwassenaar.nl vervolgens kunt u alle recepten bekijken met de volgende speciale inlogcode User: Wasko Wachtwoord: 85

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top