Skip to content

Koken uit de doos smaakt naar meer!

28 februari 20152 minute read

Wassenaar – Was februari een ongezellige maand, waarin je niet wist of je nu wel of niet de lente tegemoet gaat,. Voor leden van een aantal van onze kookclubs scheen de zon in Het Kerkehout! Geen griepprik maar een inspirerende prikkel leidde tot verrassende resultaten:

1. Men neme 4 dozen en vullen die met een rijk aanbod aan verse producten: vis, vlees, gevogelte, groenten, fruit, kaas en noten.
2. Je nodigt een stel kookvrienden uit en vraagt hen om met elkaar in anderhalf uur tijd een 4 of 5 gangen menu te bereiden.
3. Kies voor een niet te ingewikkeld recept uit Het Groot Wassenaars Receptenregister. Volgers van de Wassenaarders.nl kennen de inlogcode: OM en het wachtwoord: 85.
4.Geef jouw kookvrienden alle ruimte om met de producten aan de slag te gaan en prikkel hen om niet allen de bekende smaakcombi te maken, zoals eend met sinaasappel. Waarom niet een peer en wat verse gember eraan toevoegen?

Zie het als schilderen vanaf een mooi kleurrijk pallet, waar iedere combinatie weer tot verrassingen kan leiden. Je kunt ook alle kleuren in één keer door elkaar mengen, dan krijg je een bruin/grijze massa. Je weet wel, zoals sommige mensen alle gerechten van een Indische Rijsttafel in één keer op een bord doen en alle smaken door elkaar nuttigen. Ieder z’n meug, maar je kunt ook genieten om steeds kleine combinaties te maken. Culinair schrijfster mevrouw Koba M.J. Catenius schreef in 1928: “Dat ieder het genot eener behoorlijk menu kunnen smaken!”.

Samen koken uit de koelkast wordt een feestje.
De formule is nagenoeg gelijk. Nodig onverwacht een groep vrienden op zaterdagavond uit om zich de volgende zondagmiddag te komen melden met de inhoud van hun koelkast, een schort en een goed humeur. Alle ingrediënten op de keukentafel bieden een wonderlijk mooi pakket, waarmee men aan de slag kan gaan. Wees ervan overtuigd dat er binnen anderhalf uur tijd een feestelijke maaltijd op tafel komt. En via ons receptenregister kunnen de kookgasten alle kanten op. Veel Plezier!

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top