Skip to content

Samen koken, samen d’eten of wel: Cook2Date!

31 augustus 20153 minute read

Wassenaar – “Een goede manier om nieuwe vrienden te maken”! Dat zou kookatelierhouder Francesco Senf wel van de rieten daken willen schreeuwen. Sinds de start van zijn Kookatelier Wassenaar komen er ieder maand zo’n 200 kookliefhebbers naar de ambachtelijke kookwerkplaats in Het Kerkehout. Chef Francesco: “In het afgelopen seizoen zijn er in een gemengde kookclub 2 nieuwe stellen ontstaan. Daar wordt ik helemaal blij van. De leukste manier om gezond te eten is en blijft: samen koken en samen gezellig eten. Het gaat niet alleen om goede verse producten, maar je moet ook lekker in je vel zitten.”

MANNEN KRUIP UIT UW SCHULP
“In de afgelopen week hebben zich al 10 dames tussen de 50-70 jaar aangemeld. Zij willen de uitdaging wel aan. Maar ja, die alleenstaande, naar een nieuwe partner zoekende kerels weten nog niet hoe zij dat moeten aanpakken. Komen de mannen werkelijk van Mars? Denken zij hun nieuwe geluk alleen via internet te kunnen vinden? Persoonlijk heb ik al 43 jaar geen ervaring in het zoeken naar een nieuwe partner, omdat wij het samen naar “ons zin” hebben. Het samen koken deden wij meestal niet tegelijker tijd. Sinds een aantal jaren lukt het ons wel. En ik vind dat reuze gezellig! Ik wordt alleen gauw afgeleid en dat kun je dan ook direct ruiken. Jawel, de lucht van verbrande aardappelen. Kwestie van concentratie, denk ik dan maar”.

Met onze maandelijkse Cook2Date-sessies op een vrijdag-of zaterdagavond willen wij de singles een helpende hand toereiken. Het is heel simpel: je stuurt je voornaam, leeftijd en woonplaats naar Chef Francesco. Bij voldoende aanmeldingen wordt er een datum geprikt. Uitgangspunt is dat zo’n kookgroep minimaal uit 40% mannen bestaat. En daarin schuilt voor ons de grote uitdaging. Hoe krijgen wij die alleenstaande Mars-mannen zover om het een keer uit te proberen. Gewoon gezellig met een groep gelijkgestemden aan de slag met leuke Italiaanse, niet al te moeilijke gerechten. Ik zou zeggen: doen!

We gaan die avond niet dansen of sjansen, maar een gezellig 3 of 4 gangenmenu bereiden en nuttigen onder het genot van een goed glas wijn de. Tussen 18.00 en 20.00 uur wordt er gekookt. Om 23.00 uur gaat ieder zijns / haars weegs. En ik meld mij bij mijn geliefde.

AANMELDEN COOK2DATE KAN NU!
Deelnamekosten per keer per persoon: € 48,50, exclusief de drankjes, incl. water/thee/koffie.
Wilt u een keer meedoen of een vriend of vriendin verrassen met een Cook2Date-Cadeaubon, sstuur dan even een mail naar: chef@kookatelierwassenaar.nl of bel Francesco: 06- 53.370.580.
Zodra wij voldoende aanmeldingen van dames en heren hebben, dan nodigen wij u uit.
Meer info: www.cook2date.nl
Gewoon doen!

Aansluiten bij een bestaande kookclub (m/v) kan natuurlijk ook.
Bij een paar kookclubs is nog plek vrij. Lid van een bestaande kookclub kan per seizoen van 10 kooksessies. Iedere maand op een vaste dag, bijvoorbeeld op maandag, dinsdag of woensdag.
Aanvang 18.00-18.30 uur. Einde 23.00 uur. Voor meer informatie : www.kookatelierwassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top