Ga naar hoofdinhoud

Kerstkindermiddag, een mooie traditie

4 december 20152 minute read

Wassenaar – Al in 2009 organiseerden de vrijwilligers van Brandweermuseum Wassenaar een kerstkindermiddag. Het begon dus al voor mijn tijd. En dit jaar is het de zevende keer. Tussen de 30 en vijftig kinderen van 4 tot 8 jaar doen er aan mee. Dit evenement is ook een mooi voorbeeld van samenwerking tussen het museum en de brandweermensen van Wassenaar. Die staan elk jaar weer klaar.

De jeugdige deelnemers worden in groepjes verdeeld. Elk groepje begint op een afgesproken tijd bij de brandweerkazerne aan de Johan de Wittstraat. Daar staan de brandweermensen gereed met een spuitspel. Zelf spuiten met een echte brandspuit is een bijzondere ervaring. Iedereen komt aan de beurt, met hulp van een brandweervrouw of van een brandweerman. Daarna gaat het groepje met een auto van de brandweer op weg naar De Paauw. De Kerstman zit al in het museum te wachten. Hij vertelt over brand en brandweer, stelt vragen en hij leest voor uit een brandweerboekje. Als de volgende groep arriveert gaat de eerste groep een speurtocht doen in het museum. Voor de gelegenheid is er een speciale kerstspeurtocht gemaakt. Met een glaasje limonade wordt het evenement afgesloten. de ouders halen de kinderen dan weer bij De Paauw op. Na 5, 6 of soms 7 groepen mag de Kerstman weer naar huis, tenminste: eerst nog afschminken, het pak terugbrengen en pas dan mag de Kerstman thuis een glaasje drinken. De laatste jaren is er ook de mogelijkheid voor Engelssprekende kinderen om aan de kerstkindermiddag mee te doen. Voor hen wordt een apart groepje gemaakt. Soms twee groepjes. Vanzelfsprekend is de speurtocht er ook voor de Engelssprekende kinderen. Zij zoeken naar de groen letters. de rode letters zijn voor de Hollandse kinderen.

Het leuke van de kerstkindermiddag is dat iedereen het altijd leuk vindt: de kinderen, de ouders, de Kerstman, de brandweermensen en de vrijwilligers van het Brandweermuseum. Volgend jaar voor de 8e keer dus.

Tags

BrandweermuseumKerstWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top