Skip to content

Winst voor ’t tonnetje

29 januari 20162 minute read

Wassenaar – In de Wassenaarse zaalvoetbalcompetitie heeft Cafetaria ´t tonnetje een moeizame winst behaald op Real Maaldrift. Het team van ´t Tonnetje had die week daarvoor een goede wedstrijd gespeeld tegen koploper Aerofit. Er werd toen wel met 11-7 verloren, maar over het vertoonde spel kon men tevreden zijn. Afgelopen vrijdag was dan de match tegen het lagere geklasseerde Real Maaldrift. In de eerste competitieronde had Real Maaldrift zelfs ’t Tonnetje met 5-3 verslagen. Dus ’t Tonnetje had nog wat recht te zetten.

Hoewel ’t Tonnetje steeds een voorsprong had kon men Real Maaldrift niet op een forse achterstand zetten. Bij ’t Tonnetje liepen allemaal eigen bedrijfjes die vooral voor zich zelf bezig waren. Dit is in de bouw prima, maar in het voetbal moet je het toch echt met elkaar doen. Zo stonden er drie man of vier man tegelijk kansen te verprutsen voor de goal van de tegenstander. Die daar ook optimaal van profiteerde om met met een snelle tegenaanval waar toch geen verdediging meer stond tegen te scoren. Real Maaldirft wist vijf minuten voor het einde de aansluitingstreffer te maken en de stand terug te brengen tot 7-6. Een klutsbal in de laatste seconde ging nog maar net naast en daarmee kwam ’t Tonnetje goed weg. De nederlaag van de eerste ronde is recht gezet, maar het spel moet duidelijk anders. De wedstrijd tussen de nummers twee en drie van de ranglijst De Schulpwei tegen Rickies Feest/De Prins werd met 8-4 gewonnen door Rickies Feest/De Prins. Aerofit wist met dikke cijfers te winnen van Lifetrack. Aerofit gaat in de competitie ruim aan de leiding en heeft een voorsprong van maar liefst twaalf punten op nummer twee De Schulpwei. Eigenlijk is het niet meer interessant wie er kampioen gaat worden. De strijd om de tweede plek is veel interessanter. Het verschil is ontstaan doordat Aerofit gewoon zijn wedstrijden wint en de andere teams elkaars punten steeds afsnoepen. Het verschil van de nummers twee tot en vijf met bedraagt slechts vier punten. Volgend seizoen is er plaats voor meerdere teams. Men kan deelnemen aan de competitie onder zeer gunstige voorwaarden. Wil je met een team deelnemen neem dan contact op met Eric van Leeuwen 06-22062768

Tags

CompetitieWassenaarZaalvoetbal
Gerelateerde artikelen
Back To Top