Blauw-Zwart doet zichzelf ernstig tekort

17 oktober 20162 minute read

Wassenaar – Blauw-Zwart heeft zichzelf afgelopen zaterdagmiddag ernstig te kort gedaan door de belangrijke thuiswedstrijd tegen het Leidse Roodenburg gelijk te spelen met 2-2, na een ogenschijnlijk comfortabeler 2-0 voorsprong. Door twee blunders verdwenen de drie punten die de koploper had kunnen verdienen als sneeuw voor de zon. Ook al voelde de Leidse gelijkmaker in de letterlijk laatste wedstrijdseconden als een nederlaag voor de woedende trainer van de Blauwen Jos van der Helm, Blauw-Zwart behaalde een punt tegen het altijd lastige Roodenburg en hield ze onder zich op de ranglijst. Dit is een feit en de woedende emoties over zoveel onrechtvaardigheid bij de Schulpwei-bewoners ebben hopelijk wel weer weg.
Want onrechtvaardig was het! Blauw-Zwart begon in de eerste helft onverdroten aan de altijd zware klus tegen de Leidse Roodenburgers. De bezoekers kwamen nauwelijks aan opbouw toe door het uitstekende storende werk van het ijzersterke middenveld van de Blauwen.

In de tweede helft was het wachten nog steeds op de terechte Blauw-Zwartgoal toen Dunke Lagerberg als laatste man handelend (met een overtreding) moest optreden tegen een doorgebroken Leidenaar. Een gele kaart werd zijn deel. Die spaarzame uitval van Roodenburg had overigens een waarschuwing moeten zijn voor Blauw-Zwart. In de 72e wedstrijdminuut kregen de Blauwen evenwel eerst loon naar werken toen Adrian Koziel in de volledige verwarring van een echte scrimmage voor de goal van de Leidse keeper de 1-0 binnen frommelde. Slechts enkele minuten daarna leken de Blauwen de wedstrijd te beslissen met een prachtige, snelle vleugelaanval van Raymond Vosse die loepzuiver voorgaf en Kim Theil de 2-0 deed scoren.

Omdat de jonge Leidse ploeg altijd in de kansen bleef geloven en achter iedere bal aanjoeg bleef er bij de trouwe Wassenaarse supporters toch nog steeds een gevoel van onzekerheid knagen. Dat kwam ook uit, zo kan voetbal nu eenmaal in elkaar zitten. Tien minuten voor tijd rammelde het in de verdediging van de Wassenaarders en dat kostte ze de 2-1. En na een uiterst onfortuinlijk en volkomen onnodig balverlies op het middenveld kon Roodenburg in de laatste seconden met een lob over de Wassenaarse keeper heen 2-2 scoren. Ontgoocheld moesten de bedroefde supporters van de Blauwen toegeven dat die twee tegengoals als een cadeau met grote strik aan de Leidse ploeg waren aangeboden.