zondag 18 februari 2018

A Algemeen

Wethouder Blommers geeft startsein restauratie De Paauw

Wassenaar - Met behulp van een hoogwerker heeft wethouder Freddy Blommers de laatste pauw van de voorgevel van De Paauw afgehaald. De vijf pauwen evenals de zinken beelden zijn tijdelijk verhuisd naar het restauratieatelier. Net als de buitenkant van het huis worden de ornamenten gerestaureerd en krijgen de kleuren van de eerste helft 19e eeuw terug.

De handeling in bijzijn van het voltallige college van B&W en enkele raadsleden op 6 februari 2018 markeert de start van de restauratie van Buitenplaats De Paauw.

‘Goed om te zien dat de uitvoering eindelijk is begonnen’, zegt wethouder Blommers. “We pakken de restauratie grondig aan. De bedoeling is dat mensen ook over vijftig jaar ook nog van De Paauw kunnen genieten.” De restauratie van het rijksmonument wordt uitgevoerd in fases. Eerst wordt de achterzijde van het huis opgeknapt. Er komen steigers en bouwhekken.

Ook in het park zijn de werkzaamheden in volle gang. Tot en met half maart vindt het ‘ruige werk’ plaats: het verwijderen van bomen en struiken. De kap is nodig om ruimte te maken voor bloeiende planten zoals azalea en bruidsbloem en sierbomen zoals gouden regen en magnolia. Met de nieuwe aanplant worden de ontstane open ruimtes op historische wijze hersteld. Daarna worden de paden opgeknapt. Als het straks mei is zal het wandelaars zeker opvallen dat de paden er weer netjes bijliggen.

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Sun Feb 18 17:04:25 +0000 2018

👓 Het laatste nieuws van 18-02-18 op https://t.co/K5sfMwtUnl - https://t.co/ge4pF1bKE2
Sun Feb 18 16:28:50 +0000 2018

Terugplaatsen en opknappen van waardevolle grenspaal #Wassenaar #CDA #GR2018 https://t.co/3FMuZVxCUs