maandag 06 juli 2020

A Algemeen

Oude traditie op Meijendel hersteld, Jan Plezier gaat weer rijden

Wassenaar - Wie vroeger al in Boerderij Meijendel kwam, denkt aan de paarden in de stallen, het paardenvolk bij het haardvuur, een lekkere pannenkoek en de heerlijke wandelingen, fiets- of paardentochten in de natuur. Het gebied rond Meijendel wordt als een van de mooiste natuurgebieden van Nederland beschouwd.

Liefhebbers van Oudhollandse tradities kunnen hun hart weer ophalen. Binnenkort worden er weer verscheidene malen per week rijtoeren gemaakt met een Jan Plezier - een klassiek rijtuig - getrokken door zware bospaarden uit de Ardennen van de bekende Wassenaarse Stoeterij In 't Groene Hout. Waan U weer in oude tijden !

Jachthoornblazers
Op 3 april om zes uur 's avonds werd door jachthoornblazers van Stoeterij In 't Groene Hout, terwijl zij jachtmelodieën spelen, bij de boerderij de informatielantaarn onthuld en werd er nog gespeeld.

Jan Plezier
Zoals een huifkar past bij de Veluwe past de Jan Plezier meer bij de elegante rijtoeren die door de gegoede Haagsche burgerij voor hun vermaak in de negentiende eeuw gemaakt werden.

Opstappen
Op de website www.janpleziermeijendel.nl kan elke dag gelezen worden of en hoe laat de Jan Plezier voor een tochtje van rond de veertig minuten rijdt. Het opstappunt is tegenover de boerderij onder de informatielantaarn. Een rijtoer kost zes euro voor volwassenen, maar als er een consumptiebon van de boerderij overlegd wordt gaat daar een euro vanaf. Kinderen tot twaalf jaar betalen twee euro vijftig. Honden kunnen gratis mee. Reserveren is niet nodig

Reserveren
Het is ook mogelijk om de Jan Plezier exclusief af te huren voor 12 tot 18 volwassenen en kinderen. Er kunnen ook tochten gemaakt worden naar Kasteel Oud-Wassenaar, Kasteel de Wittenburg, Museum Voorlinden, door de Wassenaarse villawijken, langs de Wassenaarse landgoederen en door het oude dorp.

Tapuit
Naast de boerderij ligt Tapuit, het bezoekerscentrum voor het gebied. Hier is van alles te beleven en kunnen wandel- en fietsroutes gevonden worden en kennis worden genomen van de flora en fauna in dit unieke natuurgebied.

Boerderij Meijendel
Kinderen en dieren zijn hier meer dan welkom. Het bekende Pannenkoekenhuis heeft heerlijke terrassen voor de zomer. In koelere tijden brandt de gezellige open haard binnen.

Arrangementen
Als de Jan Plezier voor een gezelschap is afgehuurd kan er in de boerderij gegeten en gedronken worden met een korting van maar liefst twintig (!) procent.
Info: www.janpleziermeijendel.nl e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief