zaterdag 30 mei 2020

K Kunst & cultuur

Schitterend PJPJ gitaarconcert in het Cultureel Centrum op 20 oktober

Wassenaar - Zaterdagavond 20 oktober 2018 vulde de grote zaal van het Cultureel Centrum in Voorschoten zich met 120 bezoekers voor een concert met de professionele gitaristen Vincent Koning en Wim Bronnenberg. Zij waren door Podium Jong Professionals Jazz uitgenodigd om het 25-jarig jubileumseizoen glans te geven. Beide gitaristen speelden als jong talent eerder bij PJPJ tussen 1996 en 2005 en werden zaterdag begeleid door jong talent van nu: Kyriacos Kesta (Cyprus) op de contrabas en Michele Pazzini (San Marino) op drums.

Het concert opende met een swingende blues van Al Cohn en verschillende jazzstandards werden gespeeld. In de tweede set werd het muisstil in de zaal toen Vincent een duet op gitaar aankondigde dat prachtig werd uitgevoerd zonder bas en drums; Darn that Dream en Body and Soul. Dit duet werd opgedragen aan oud-voorzitter en oprichter van PJPJ Piet Wezepoel, die precies op deze dag drie jaar geleden is overleden. De avond eindigde met mooie swingende stukken zoals Come Rain Or Come Shine en er werd een toegift gespeeld!

Meer info over PJPJ is te vinden op de website en Facebookpagina van PJPJ. Het eerstvolgende PJPJ jazzconcert is op zaterdagavond 10 november 2018 met saxofonist John Ruocco en zangeres Rachel Gould.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief