donderdag 06 mei 2021

E Events

Run for Rio viert 30-jarig bestaan

Wassenaar - Op 17 februari 2019 bestaat de Stichting Run for Rio precies 30 jaar. Dit heuglijke feit wordt gevierd tijdens de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst op zondag 13 januari 2019 van 15.00 – 17.00 uur. Iedereen die Run for Rio een warm hart toedraagt is van harte welkom in de St. Jozefschool, Thorbeckestraat 37, 2241KR Wassenaar.

Het belooft een gezellige en drukke bijeenkomst te worden, want naast de traditionele achterban zijn dit jaar ook alle deelnemers aan de LuWa-loop aanwezig. Deze hardloopploeg en hun begeleiding is nu compleet en zal bestaan uit 18 lopers, 2 chauffeurs en een ondersteunend team van 5 personen. Tezamen vertrekken zij op 31 mei om 06.00 uur hardlopend uit Troisvierges in Luxemburg om op 1 juni rond 16.00 uur te finishen in het centrum van Wassenaar. De lopers laten zich sponsoren voor iedere kilometer! Doe ook mee, voor slechts één tientje sponsort u één van de 400 kilometers die zij gaan lopen.

In 1989 startte Run for Rio met het lopen van de marathon van New York en richtte tegelijk een informele hardloopgroep op. Niet veel later ontstond na het wandelen van de vierdaagse van Nijmegen de wandelgroep van Run for Rio. Oudere aanhangers van Run for Rio startten met de fietsclub. Kinderen op scholen werden besmet met dit sportieve virus en liepen vele gesponsorde kilometers voor de projecten van Run for Rio. De laatste jaren zijn bekend met de grote lopen als Elfstedentocht en het Rondje IJsselmeer. En nu dan de LuWa-loop.

Iedere activiteit stond en staat in het teken van het bieden van ondersteuning aan kinderen die in de derde wereld landen op straat leven. Projecten waren er in Brazilië, Indonesië, Ethiopië, Kenia, Tanzania en nu in Oeganda. Vele kinderen zijn in 30 jaar geholpen om te overleven, naar school te gaan en iets van geluk te ervaren in hun leven.

Kom dus ook op 13 januari en deel mee met de mooie momenten van de afgelopen jaren. Wens elkaar veel moois toe, sponsor een kilometer en doe ook mee aan de traditionele loterij. Kunt u er niet bij zijn, steun de lopers van de LuWa-loop dan door uw bijdrage op NL57RABO0368010724 of NL21INGB0000193157 ten name van Run for Rio, onder vermelding van LuWa-loop.