zondag 05 december 2021

S Sport

Markermeer tocht bij Toerclub de Kampioen

Bij Toerclub de Kampioen van 1959 tot 2019; de toerfietsvereniging van Wassenaar, Voorschoten en omstreken fietsen we in verenigingsverband ook een paar keer buiten de regio; dat noemen we een buitenrit. We gaan dan met de auto of trein ergens naar toe en maken dan een mooi rondje in een andere omgeving.Op 1 juni is dat in de omgeving van het Markermeer. Het Markermeer is genoemd naar het voormalige eiland Marken in het zuidwesten van het meer, dat tegenwoordig een met het achterland verbonden schiereiland is. De benaming Markermeer hangt samen met de eerder geplande inpoldering van dit gebied tot de Markerwaard, die inmiddels van de baan is. Het resterende watergebied heet nu Markermeer.

Een aantal langere toertochten de komende weken:

- 1 juni: Markermeer tocht 150 km (buitenrit); voor de thuisblijvers: Kampioenrit Start om 08.30 u
-8/10 juni: (Pinksterweekend) kampioentochten Start om 08.30 u
-5 juni: Fortentocht 120 km Start om 08.30 u

De langere toertochten starten bij onze startlocatie bij Jachtwerf Princehaven aan de Van Zuylen van Nijeveltstraat 100 in Wassenaar.

Uiteraard kunt u voor onze reguliere clubritten in het weekend en doordeweeks, de zogenaamde Kampioenritten ook terecht bij ons. Deze clubritten variëren in lengte van 50 tot 90 km. Bij vertrek is het dan altijd weer een verrassing welk deel van de regio we aan gaan doen.

Meer informatie vindt u op www.tcdekampioen.nl. Daar vindt u tevens de toerkalender voor de rest van het jaar.