donderdag 09 juli 2020

E Events

Bommen op Bezuidenhout - 75 jaar

Op 3 maart is het 75 jaar geleden dat Bezuidenhout getroffen werd door het zogenoemde "Vergissingsbombardement". Op die dag in 1945 wierpen 56 geallieerde bommenwerpers hun bommen per ongeluk af boven het Bezuidenhout in plaats van boven het eigenlijke doelwit: Het Haagse Bos, waar V-2 raketten lagen opgeslagen. Het bombardement sloeg - slechts twee maanden voor de bevrijding - letterlijk een gat in de wijk. 550 Mensen kwamen om en duizenden inwoners van Bezuidenhout werden dakloos.

Het vergissingsbombardement van 3 maart 1945; het heeft letterlijk een gat geslagen in de wijk Bezuidenhout die nog steeds voelbaar én zichtbaar is.
Wat is het effect geweest op de natuur en hoe heeft het Haagse Bos geleden door de boomkap en waarom is het doelwit van het bombardement Huis ten Bosch waar de V2's lagen opgeslagen gemist?

Er zijn nog veel mensen in de buurt die het zich nog goed kunnen herinneren, de angst en dreiging, maar ook het spelen in het puin na het bombardement en natuurlijk 2 maanden later de bevrijding!

Samen met Stichting 3 maart ’45 organiseert “Natuurlijk Nicole” een bijzondere wandeling rondom het bombardement op Bezuidenhout met het ‘Geheim Vogeldagboek ‘ als leidraad; door het Haagse Bos, op zoek naar historische elementen en sporen van de 2e WO. Vervolgens door de wijk met 'ooggetuigen' naar het Infopunt Laan van NOI voor koffie en toepasselijke versnaperingen. En illustratie met veel beeldmateriaal.

Zondag 15 maart en Zondag 5 april
11.00 – 14.00 uur

KOSTEN : € 10,- pp. incl koffie en versnaperingen. 

INFO en reserveren Natuurlijk Nicole www.natuurlijknicole.com 06-26668727 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief