zaterdag 20 augustus 2022

P Politiek

HartvoorWassenaar: Schooltje Den Deijl

Het schooltje Den Deijl aan de Middelweg staat al een tijdje leeg. Het is een laag gebouwd schooltje met veel groen en het past goed in zijn omgeving. Maar als het leeg staat moet je er iets mee doen. Want een leeg gebouw kost geld, en je kunt het zo veel betere bestemmingen geven.

Hoewel de buurt het schooltje en vooral het groen in zijn omgeving erg fijn vindt, heeft hun buurtcomité uitgesproken dat ze heel goed begrijpt dat het schooltje vervangen wordt door iets anders.

De gemeente heeft, alweer een tijdje geleden, plannen ontwikkeld. Alleen de gemeente denkt nu anders. Vroeger dacht de gemeente eerst: Wat kunnen we er mee voor Wassenaar en de Wassenaarders? Nu is het geworden: Hoe kunnen we er zo veel mogelijk geld voor krijgen.

De financiële problemen van de gemeente, ondanks de 15% verhoging van de gemeentelijke belastingen, zijn dusdanig dat de gemeente op zoek is naar zo hoog mogelijke opbrengsten voor het schooltje. Om de nood te lenigen.
Als je in de financiële problemen komt, zoals het beleid van de afgelopen jaren heeft veroorzaakt, dan ga je inderdaad andere, en vooral minder goede, beslissingen nemen.

Daarom Is HartvoorWassenaar zo gebrand op een goed financieel beleid. Als je huishoudboekje op orde is, dan kun je de juiste keuzes maken.

Het plan van de gemeente is om er ten minste 48 woningen te bouwen. Het groen verdwijnt en het wordt 3 tot 4 hoog.
De buurt komt in opstand. Zij moeten tegen een massief gebouw aankijken en er verdwijnt veel groen uit hun omgeving. Hoewel de plannen al een klein jaar geleden op tafel zijn gekomen, heeft de gemeente pas in april van dit jaar contact opgenomen met de buurt. Dat moet de gemeente, want er moet een participatieproces op gang komen. De wet verplicht namelijk om samen met de buurt (participatie) tot een goed plan te komen.
De buurt heeft nauwelijks tijd gekregen. En met wat de buurt vindt wordt niets gedaan.
HartvoorWassenaar steunt het buurtcomité. Zo kan je het niet doen. Het gaat om hun omgeving. De laatste besluiten betreffende nieuwbouw van de coalitie (VVD,CDA,D66,LW) zijn dan ook glashard door de Raad van State afgewezen en teruggestuurd. En wij verwachten hetzelfde voor het ANWB gebouw, de Eikenhorstlaan en nu dan de Middelweg.

Een van de vier hoofddoelstellingen van HartvoorWassenaar is: Respect voor de Wassenaarder. En dat missen wij ten zeerste.

Voor de Middelweg moet een ander plan komen, samen met de buurt.

Solide en verstandig. Voor een mooi dorp.
HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx