donderdag 09 december 2021

P Politiek

CDA Verkiezingsprogramma “Wassenaarders samen, voor elkaar”

Onder applaus van de leden werd donderdag 4 november het gemeentelijk Verkiezingsprogramma 2022 – 2026 van het CDA Wassenaar vastgesteld. Saskia Ettema, Rob Gussekloo en raadslid Wim Koetsier namen de leden aan de hand mee om het proces, de insteek en de belangrijkste uitgangspunten van het Verkiezingsprogramma toe te lichten.

Met de titel “Wassenaarders samen, voor elkaar” geeft het CDA Wassenaar duidelijk richting aan de plannen voor de komende vier jaar op Wassenaarse dossiers. Samenwerken, samen de schouders eronder zetten en samen voor elkaar aan de slag!

Met concrete speerpunten komt het CDA Wassenaar met acties en voorstellen waar we meteen mee aan de slag willen gaan en waarmee wij in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen het verschil zullen maken. We zijn lokaal en betrokken, we zijn groen en duurzaam en we werken samen met alle inwoners van Wassenaar.

Het Verkiezingsprogramma kwam tot stand op basis van vele gesprekken met organisaties en inwoners van Wassenaar. De afgelopen maanden zaten Saskia, Rob, Hubert, Ronald en Wim regelmatig op een terras in het centrum van het dorp om te horen wat er leeft, wat de zorgen zijn en om concrete voorstellen te verzamelen. De gesprekken waren uitermate vruchtbaar en veel suggesties en ideeën zijn meegenomen in ons nieuwe Verkiezingsprogramma.

Enkele duidelijke voorstellen uit ons Verkiezingsprogramma:
1. Inwoners worden altijd en volgens duidelijke afspraken betrokken bij alle gemeentelijke plannen.
2. We willen het aantal gezinnen dat in armoede leeft (500) minimaal halveren.
3. Er moet een actief woonbeleid komen om Wassenaarders meer kans te bieden op een passende woning.
4. De jeugdzorg dient meer gericht te worden op voorkomen van problemen dus op eerder signaleren dan nu het geval is.
5. We verbeteren het ondernemersklimaat en ondersteunen de door corona getroffen bedrijven en organisaties.
6. We zetten ons in voor een historisch museum Wassenaar passend bij een zelfstandige gemeente.
7. Er komt een actieplan om de kwaliteit van gemeentelijk groen te verbeteren en het verduurzamen van onze gemeente en haar inwoners te versnellen.

Omdat onze “terrasmeetings” zo succesvol zijn, houden wij deze zaterdagochtend koffie er natuurlijk in. Heeft u voor ons suggesties of wilt u eens met ons van gedachten wisselen? Bent u geïnteresseerd om actief te worden of meer wil weten over lidmaatschap? Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor het maken van een afspraak.

PHOTO 2021 11 05 10 38 15