Skip to content
Archieffoto. Wethouder Ronald Zoutendijk verricht de openingshandeling. Fotocredit: redactie Wassenaarders.nl

Jongerencentrum ‘Boven’ in Wassenaar na succesvolle pilot ook op vrijdagavonden open

13 mei 20242 minute read

Na een succesvolle pilot worden de openingstijden van jongerencentrum ‘Boven’ uitgebreid. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad. Dit besluit volgt op een positieve evaluatie van het centrum, dat een aanzienlijke daling van jeugdoverlast en een hoge waardering van de jongeren zelf heeft opgeleverd.

Het centrum, gelegen aan de Dr. Mansveltkade en sinds oktober 2023 geopend, is het resultaat van een bewonersinitiatief voor meer jeugdactiviteiten. Dat was weer het gevolg van een incident met hangjeugd, wat de ‘bal’ aan het rollen bracht. Het incident leidde na een brief van bezorgde ouders tot twee bijeenkomsten met ouders en jongeren.

Het jongerencentrum biedt een scala aan activiteiten, speciaal gericht op verschillende leeftijdsgroepen, en heeft een specifieke meidenactiviteit die zeer succesvol is. “De feedback van onze jeugdige bezoekers is overweldigend positief, waarbij 74% van hen het centrum een 8 of hoger geeft,” zegt het college. “Gezien de vraag naar meer activiteiten en de succesvolle impact van het jongerencentrum, zullen we de openstelling uitbreiden met een extra avond.” Dat betreft de vrijdagavond.

Vanaf deze zomer zal ‘Boven’ daarom ook op vrijdagavond open zijn, wat tegemoetkomt aan de breed gedragen wens voor meer beschikbare tijd voor jeugdactiviteiten. De uitbreiding van de openingsuren ondersteunt verder de bredere gemeentelijke initiatieven zoals het vergroten van de betrokkenheid van jongeren bij het beleid en de democratie, en het recent gestarte project ‘Opgroeien in een Kansrijke Omgeving’ (OKO).

Het jongerenwerk in Wassenaar, uitgevoerd door Gro-Up Buurtwerk, blijft zich inzetten voor preventie en educatie over belangrijke onderwerpen, zoals: sociale media, liefde en veilige seks en het aanbieden van een veilige en constructieve omgeving voor de jeugd.. Dit najaar zal het college de gemeenteraad opnieuw informeren over ontwikkelingen rondom het jongerencentrum.

Tags

JongerenJongerencentrum BovenjongerenwerkPilotUitbreiding openstellingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top