Skip to content
Archieffoto> Fotocredit: Sleutelstad.nl

Nieuwe lokale omroep voor Wassenaar heet voortaan Centraal+

22 augustus 202447 second read

De streekomroep voor Leiden en de omliggende gemeenten, en dus ook voor Wassenaar, gaat voortaan door het leven onder de naam Centraal+. Dat meldt het Leidsch Dagblad. Daarmee wordt een streep gezet door de naam ‘Unity met het nieuws van Sleutelstad’, die na slechts een jaar alweer verdwijnt.

In de regio Leiden waren er jarenlang twee omroepen die streden om de felbegeerde voorkeurspositie in de verschillende gemeenten. Terwijl Leiden jarenlang koos voor Sleutelstad, was het Unity die in de omliggende gemeenten en dus ook Wassenaar de voorkeur kreeg. De landelijke overheid had echter de wens om kleine lokale zenders te bundelen tot grotere streekomroepen, wat leidde tot een fusie tussen Sleutelstad en Unity. Wat begon als een veelbelovende samenwerking, eindigde echter in een debacle.

De nieuwe naam Centraal+ wordt op 26 augustus officieel in gebruik genomen. De omvorming gebeurt echter zonder de medewerking van Sleutelstad, dat zich noodgedwongen richt op een commerciële toekomst zonder overheidssubsidies.

Bron: Leidsch Dagblad

Tags

Centraal+Lokale OmroepSleutelstad-UnityStreekomroepUnityWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top