Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Opening 30 nieuwbouwwoningen bij Ridderhoflaan/Poortlaan

14 september 20242 minute read

Op woensdag 11 september heeft de Wassenaarsche Bouwstichting 30 seniorenwoningen aan de Poortlaan/Ridderhoflaan opgeleverd. Voor dit project kregen inwoners van Wassenaar, die bij Woonnet Haaglanden ingeschreven stonden, voorrang bij de toewijzing van de appartementen.

Isis Desumma, directeur-bestuurder van de Wassenaarsche Bouwstichting, heette de aanwezigen van harte welkom en vertelde over de totstandkoming van dit project. Tijdens de feestelijke bijeenkomst overhandigde wethouder Ritske Bloemendaal de eerste symbolische sleutel aan een van de bewoners van het seniorencomplex. Ook verricht de wethouder de officiële openingshandeling. Na de openingshandeling werd er met een drankje nog even nagepraat.

Woningen voor senioren

Dit project is gelegen op een unieke locatie in Wassenaar, achter de Willibrordus kerk, midden in het dorp. Het ontwerp is van KVDK Architecten BNA en de appartementen zijn gebouwd door Bouwbedrijf Niersman B.V. Het project is onderdeel van de Zorgcampus, waarvan al eerder een nieuwbouwcluster werd opgeleverd voor de Stichting Wassenaarse Zorgverlening (SWZ). In deze tweede fase zijn woningen gerealiseerd voor senioren die op enig moment comfortabeler willen wonen. Voor bewoners is er, als dat nodig is, ook zorg aan huis mogelijk.

Duurzaam en prettig wonen

Het complex wordt gekenmerkt door een hoge mate van duurzaamheid en de appartementen hebben het energielabel A++. Op het dak van het gebouw liggen zonnepanelen en iedere woning is aangesloten op twee zonnepanelen. In het gebouw is een inpandige fietsen- en scootmobielstalling gerealiseerd. Op het eigen terrein zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Er is een binnentuin en deze krijgt een mooie groene uitstraling. Zo hebben de bewoners een fijne plek om te wonen.

Wethouder Ritske Bloemendaal (wonen): “Wat een feestelijk moment dat opnieuw 30 betaalbare huurappartementen worden toegevoegd aan de Wassenaarse woningvoorraad. De Wassenaarsche bouwstichting en aannemer Niersman hebben samen een mooi gebouw neergezet op een prachtige locatie in een mooi aangelegde omgeving. Het zijn woningen die voldoen aan de eisen van de tijd, namelijk gasloos, klimaatadaptief en met energielabel A++. Ik wens de bewoners allen veel woonplezier!”

Tags

GemeenteNieuwbouwwoningenOpeningWassenaarWethouder Bloemendaal
Gerelateerde artikelen
Back To Top