Skip to content
Clara Biermasz. Fotocredit: Adrej Grilc

Vooraankondiging: Middagconcert Clara Biermasz op 20 oktober

Henri Boshouwer Kroet
24 september 20244 minute read

Zondag 20 oktober 2024 om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt de concert pianiste Clara Biermasz een klassiek concert tijdens een middagconcert in Florence woonzorgcentrum Adegeest , Bachlaan 21, 2252 NB Voorschoten. Zij zal werken van Chopin spelen. Het concert valt binnen de reeks ‘Geef Adegeest vleugels’ en is voor iedereen toegankelijk die telefonisch een plaats heeft gereserveerd.

De toegangsprijs bedraagt euro 17,50 inclusief een pauzedrankje Voor aanmelden kunt u uw plaats voor 13 oktober reserveren met  Adegeest, Voorschoten, 070 754 4216 of per email ADG.Rest.Dienst@florence.nl.

Programma: 

Fryderyk Chopin

-Nocturne in C sharp minor Op. Posth.

Fryderyk Chopin

Mazurkas, Op.17  – Vivo e risoluto – Lento, ma non troppo – Legato assai – Lento, ma non troppo

Fryderyk Chopin

-Wals op. 64/nr. 2 

Fryderyk Chopin

-Ballade nr. 1 in G klein op. 23

…………………….

Fryderyk Chopin

-Nocturne Op. 55, 1

Fryderyk Chopin 

Mazurkas, Op.24  – Lento, in g klein – Allegro non troppo, in C Groot – Moderato con anima,  in As Groot – Moderato, in bes klein

Fryderyk Chopin

-Ballade nr. 3 in As- groot  op. 47

Over Clara Biermasz

​‚…Haar subtiele spel doet mij aan Youri Egorov denken…’ (Jan Brokken, 2019)

​…Het openingsconcert legde meteen de lat hoog. Pieter Wispelwey (….) speelde samen met Clara Biermasz de meest warmbloedige en emotioneel geladen Cellosonate van Chopin die de luisteraar zich kon wensen…’  (De Nieuwe Muze, november 2021) 

De Nederlandse pianiste Clara Biermasz (1981) begon haar muzikale opleiding op 4-jarige leeftijd met vioollessen. Haar eerste pianolessen kreeg zij op 11-jarige leeftijd. Uiteindelijk koos zij voor dit instrument. Vanaf 1999 studeerde zij aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht bij Alexander Warenberg en Klara Würtz. Zij behaalde in 2004 haar Bachelor of Arts diploma. Vervolgens studeerde Clara in Boedapest aan de Franz Liszt Academie bij prof. Balázs Szokolay en Balázs Réti. Zij behaalde daar in 2007 haar postgraduate diploma. Daarna studeerde zij in Wenen aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst bij Michael Hruby. In 2012 behaalde zij hier haar Master-diploma met onderscheiding.

Clara won verschillende prijzen op nationale en internationale concoursen, waaronder een eerste prijs (VSB prijs) op het Prinses Christina Concours in 1996. Sinds 2005 vormt Clara een duo met de Hongaarse cellist Ádám Jávorkai. In 2008 wonnen zij de eerste prijs in de categorie kamermuziek en daarnaast de eerste prijs over alle categorieën, de Primo Premio Assoluto, bij het internationale muziekconcours “Premio Citta di Padova”, in Padua in Italië. In 2008 waren Clara en Ádám ook prijswinnaars bij de 18th International Chamber Music Competition in Thessaloniki, Griekenland.

Clara volgde Masterclasses bij Angelica May, Itamar Golan, Jan Wijn, Gergely Boganyi, Martijn van den Hoek, Alan Weiss, Istvan Gulyas, Jean-Claude VandenEynden en Paolo Giacometti. Ze kreeg beurzen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Stichting Willem Mengelberg Fonds (2004, 2006, 2008), de Stichting Fonds voor de geld- en effectenhandel, de Stichting A.F.V.O.M.S, de Stichting Vreedefonds en de Stichting Niemeyer Fonds.

Clara trad in Nederland op in o.a. de Doelen, het Vredenburg Utrecht, het Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven, de Hermitage in Amsterdam en in kasteel Duivenvoorde. Daarnaast trad zij op in Hongarije, in o.a. het Szépmüvészeti Museum in Boedapest, het Nemzeti Theater in Miskolc (Hongarije), in Oostenrijk bij het Chopin Festival Gaming, het Wiener Konzerthaus, in de Richard Strauss Residenz in Wenen, op het Beethoven Festival in Wenen, het Sommerfestival Bogense in Denemarken, in Italië in het Palazzo Montanari Vicenza, het Palazzo Albrizzi in Venetië en het Palazzo Zacco-Armeni in Padua en op de Nederlandse Ambassade in Caïro ( Egypte). Verder trad zij op voor internationale radio- en televisiestations en op prestigieuze festivals, zoals de Settimane Musicali al Teatro Olimpico.

“Ein außergewöhnliches Talent mit großen technischen Fähigkeiten”
(Internationale Föderation der Chopin-Gesellschaften und der Internationale Chopin-Gesellschaft Wien 2011)

“…Ihr wunderschon klarer Erzählton ließ einen die Sorgen des Alltags einfach nur vergessen…” Wiener Chopin-Blätter (2012)

“Two exceptional talents with brilliant technical and refined interpretative skills”
Padova Cultura over het duo Ádám Jávorkai & Clara Biermasz (2008)

“Absolute Spitzenklasse, einfach umwerfend” Cziffra Stiftung Wien over het duo Ádám
Jávorkai & Clara Biermasz (2009)

Tags

Clara BiermaszDe ToonzetterGeef Adegeest vleugelsKlassiekRegioVoorschoten
Gerelateerde artikelen
Back To Top