Wassenaar – Een smaakvol voorgerecht dat gemakkelijk tevoren is te bereiden. Taleggio is een zachte gewassen korstkaas die afkomstig is uit het gelijknamige dal in het Bergamot gebied. Tallegio behoort tot de “stracchino” kazen, die worden gerijpt in grotten. De smaak is heerlijk zacht, licht zoet en een combinatie van witte truffels en amandelen. Hou ouder de kaas is hoe sterker de smaak. In ieder geval verkrijgbaar bij de goede kaasboer
Dressing
- Kook de Moscato d’Asti en de aceto in een steelpannetje in tot 15-20%. Let op dat het niet te ver inkookt. Laat de ‘crema’ afkoelen en controleer of de viscositeit goed is.
Appelchips
- Snijd van een gewassen, ongeschilde appel dunne plakken, zodanig dat het klokhuis in het midden zichtbaar is. Smeer ze licht in met citroensap om verkleuring te voorkomen. Leg ze op een vel bakpapier onder een siliconen mat en droog in een oven van 100°C. Laat tenslotte op een rek buiten de oven verder drogen.
Courgette
- Snijd uit de courgette dunne lengteplakken, smeer ze licht in met EV-olijfolie en grilleer ze op een gloeiend hete grillplaat.
Pakketjes
- Maak per persoon 2 pakketjes van blokjes taleggio-kaas, omwikkeld met de courgetteplakken.
- Snijd uit de ananas dunne plakken en bak deze met wat suiker in een beetje boter een beetje “gaar”.
Presentatie
- Leg centraal op het bord de plak ananas, daarop de 2 rolletjes en verwarm deze onder bovengrill alvorens te serveren. Garneer met een dunne strip siroop en de appelchips.
Ingrediënten voor 8 personen
- 0,5 ananas
- 1 courgette
- 300 gr Taleggio-kaas aan één stuk
- 39 gr kristalsuiker
- 15 gr boter
- 1 Granny Smith appel
- 3 dl Moscato d’Asti
- 1 dl Aceto Balsamico