Skip to content

Het echte werk

17 juli 20152 minute read

Wassenaar – Donderdagavond 16 juli kwam de brandweer bij ons in de laan aanrijden. Een tankautospuit van post Bosland. Ook de politie en de ambulance arriveerden. Brandweermensen en ambulanciers gingen het huis binnen. Op de eerste verdieping deden ze de ramen open.

Een brandweerman begon een stelling die voor het huis stond los te maken en even later werd de stelling weggeschoven. De Magirus autoladder van post Bosland arriveerde en werd in gereedheid gebracht.

In het huis werd intussen blijkbaar nog door de ambulanciers met de patiënt gewerkt. Na een minuut of tien kwam de autoladder in actie. De ladder kwam langzaam omhoog en de brandweervrouw achter de knoppen manoeuvreerde het gevaarte voorzichtig langs de gevel en tussen de boomtakken door tot het bakje op de grond stond. De brandweermannen en ambulanciers bevestigden de brancard erop. Met twee brandweermensen in het bakje ging het tot voor het open raam.

De brancard werd losgemaakt en verdween in het huis. Na een minuut of vijf kwam de brancard met patiënt en al naar het raam en werd het geheel voorzichtig op de autoladder bevestigd. Nog behoedzamer ging het bakje met patiënt naar beneden, waar de ambulanciers het overnamen en de patiënt afvoerden.

De autoladder werd in alle rust weer teruggebracht in de oorspronkelijke stand. dat moest ook weer zeer behoedzaam gebeuren om de gevels, de bomen, de stelling en de autoladder zelf niet te beschadigen. De brandweervrouw achter de knoppen bleef er kalm onder.

Dat was eigenlijk nog wel het meest opvallende. Alle hulpdienstmensen waren rustig en bleven dat ook. Er straalde vakmanschap van ze af. Op alles voorbereid, goed materiaal en weten wat je moet doen.

Tags

BrandweerBrandweermuseumWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top