woensdag 23 september 2020

P Politiek

Waar ooit de trotse bomen wiegden in de wind..

Wassenaar - Fiets mee langs de plekken van de bomenkap voor de RijnlandRoute en verbreding A4. Velen zien met verdriet en zorgen de enorme hoeveelheden gekapte bomen langs het tracé van de RijnlandRoute en langs de A4. Onze omgeving verandert drastisch: veel groene plekken worden asfalt en beton, autoverkeer is veel meer te horen en te zien.

Mensen die rust en ontspanning zoeken in wandelen en fietsen in onze mooie regio, nemen verontrust contact op met ons. Maar dit komt niet uit de lucht vallen.

De massale bomenkap is immers een prijs die wordt betaald voor meer asfalt. Bij de aansluitingen van de RijnlandRoute en bij de tunnelmonden is het het duidelijkst te zien, en het schrijnendst.

De bomen zijn helaas niet meer terug te plaatsen. Wel blijven wij ons inzetten voor herplant en geluidsschermen.

Wat we ook gaan doen, is in beeld brengen wat er precies aan de hand is. Onze zorgen delen, duidelijk maken dat dit dus de prijs is voor een hardnekkig vasthouden aan de keuze voor groei van het autoverkeer en tegen andere vervoersmogelijkheden, tegen de natuur en een gezonde leefomgeving.

We verzamelen op zondag 12 november vanaf 13.30 uur bij Brasserie Buitenhuis aan het Valkenburgse Meer. Om 14.00 uur gaan we fietsen

We gaan via het buitenom fietspad in de Stevenshof naar de Oostvlietpolder en door naar de Meeslouwerplas in de Vlietlanden. De fietstocht zal ongeveer een uur duren.

We zouden het prettig vinden als belangstellenden zich aanmelden via een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Maar ook wie dat niet heeft gedaan, is natuurlijk van harte welkom.
GroenLinks ziet uit naar een fietstocht die weliswaar de wonden van de bomenkap laat zien, maar ook inspireert tot positieve daden voor onze natuur.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief