maandag 21 september 2020

S Sport

Veiligheid bij Toerclub de Kampioen

Wassenaar - Bij Toerclub De Kampioen wordt in de B- C- en D- groep gereden achter voorrijders. Deze voorrijders hebben de rit uitgezet of op z'n minst verkend en soms vindt er enige improvisatie plaats. In onze A-groep wordt niet achter vaste voorrijders gereden, maar vaak van kop gewisseld. Degene die de route heeft bedacht, hoeft dan ook niet altijd vooraan rijden.
Om het fietsen in zo'n groep overzichtelijk en veilig te houden hanteren wij een aantal regels. Als iedereen zich hieraan houdt wordt de kans op ongelukken een stuk kleiner.

Helm
Het is binnen onze vereniging weliswaar niet verplicht om tijdens ritten een helm te dragen, maar u voorkomt daarmee wel dat u tot vervelens toe (en dat kunnen we erg lang volhouden!) aangeklampt wordt door leden die u om de beurt even komen uitleggen hoe onverstandig u bezig bent als u zonder helm rijdt. Want alleen als je geen hersens hebt, heb je ook geen helm nodig. Bespaar ons dus die moeite en koop een goede fietshelm. Verhalen dat die dingen niet lekker zouden zitten of dat de ventilatie niet goed zou zijn, stammen uit de vorige eeuw.

Een aantal bijzondere tochten de komende weken:

- 10 juni: de vierstedentocht. Een extra lange tocht van 200 km langs en door de 4 grote steden van de regio. deze tocht start ivm de lengte al om 07.00 u.
- 16 juni: de Loettocht. We doorkruisen het mooie landschap van de Krimpenerwaard voor een tocht van 150 km. Ook deze tocht start ivm de lengte al wat eerder om 08.00 u.
- 24 juni: de Zeelandtocht. Een buitenrit van 110 km op de wonderschone Zeeuwse eilanden met start en finish op de Brouwersdam. Ook hier een vervroegde start. We vertrekken gezamenlijk om 07.30 u. per auto naar de Brouwersdam.

We starten bij onze startlocatie aan de Van Zuylen van Nijeveltstraat 100 in Wassenaar.

Uiteraard kunt u voor onze reguliere clubritten in het weekend en doordeweeks, de zogenaamde Kampioenritten ook terecht bij ons. Deze clubritten variëren in lengte van 50 tot 70 km. Bij vertrek is het dan altijd weer een verrassing welk deel van de regio we aan gaan doen.

Een volledig overzicht van onze ruim 250 ritten dit jaar vindt u in onze Toerkalender.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief