Wassenaar – Verras uw tafelgasten met een overheerlijke gestoofde rode ui bij een gelakte eendenborst op krokante polenta.
Vinaigrette-1
- Doe de azijn in een steelpan en laat op halfhoog vuur tot 2/3 inkoken.
- Neem de pan van het vuur en los al roerend de honing erin op. Roer daarna de olijfolie er door.
Poffen van de rode uien
- Dit kan al enkele uren voor het gebruik worden gedaan.
- Verwarm de oven op 100°C. Wikkel de eerst ontvelde en daarna in 6 segmenten open gesneden grote rode ui in een stuk braadfolie. Giet er 2 eetlepels vinaigrette-1 in. Bestrooi ze met wat zout en peper en bind ze dicht.
- Pof ze 2-2,5 uur in de oven tot ze bijna zacht zijn. Houd warm in de folie, waarin ze ook op een apart diep bordje worden geserveerd.
Salade van sperziebonen
- Maak de sjalottenvinaigrette op dezelfde wijze als hierboven beschreven en laat afkoelen.
- Blancheer de sperziebonen 5 minuten in een pan met ruim kokend water met zout en 1 steranijs. Schep ze over in ijskoud water, scheur ze in de lengte door de helft, bestrooi ze met grof geraspte Parmezaanse kaas en kruid ze met peper en zout.
- Schep de sjalottenvinaigrette-2 erdoor en strooi er wat fijngesneden bieslook over.
Boodschappen
Vinaigrette-1
- 3 dl balsamico-azijn
- 2 eetl honing
- 1 dl olijfolie ev
Uien poffen
- 8 Rode uien
- zout en peper
Sjalottenvinaigrette-2
- 2 sjalotjes
- 1,5 dl rode-wijnazijn
- 1,5 dl olijfolie ev
- zout en peper
Bonen
- 250 gr Sperziebonen
- water, zout, peper
- 1 steranijs
- bieslook
- 2 eetl Parmez. kaas