Mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging boekt prachtige overwinning

6 december 20192 minute read

Op de laatste maandag van november togen de WVV-ers met benjamin Anna Bella Garamszegi weer in hun midden naar Leiden om de strijd aan te binden met Merenwijk mix 3. Merenwijk voor WVV altijd een wisselvalige tegenstander, de ene keer onmogelijk om van te winnen, een nadere keer wisten ze met moeite in een ijzersterke wedstrijd een fraai gelijkspel te behalen.

De vraag was hoe dit WVV team in opbouw met de nodige nieuwelingen het er vanaf zal brengen. Wow… de start van de WVV is super. Via 11-13 werd het in één ruk 11-21. Dat zag er goed uit. Merenwijk wist nog wel naar 16-23 terug te komen maar WVV trok met 19-25 de setwinst naar zich toe. Merenwijk, getergd door dit verlies, liet er in set 2 aanvankelijk geen gras over groeien en pakte een 12-7 voorsprong. Een time out van WVV bracht uitkomst. Het volleybal zoals de WVV-ers dit mede door Trainer Wil Westgeest is aangeleerd werd weer zichtbaar.

Bij 19-19 was de stand weer gelijk. Merenwijk, ook niet gek, zette een tandje bij en maakte de set met 25-22 uit. In set 3 leek het aanvankelijk dezelfde kant op te gaan echter, de wegens werk later gearriveerde Gliselle D. v.d.Kleij zorgden er mede voor dat via 6-3… 11-18 op het scorebord verscheen. Vervolgens wist WVV, met een sublieme service ace van Jim Wang, de set met 13-25 op hun naam te schrijven. Set 4 is dus beslissend op winst of alsnog gelijkspel Zouden de WVV-ers de winst weten te behalen? Wederom maakten Merenwijk het de Wassenaarders verdraaid moeilijk. Op wilskracht, Jan Willem en Timmo wisten de WVV-ers de stand in evenwicht te houden: 14-14.

Echter in deze fase van de wedstrijd was WVV bijzonder goed bij de les. Wisten punten te maken waar dat niet direct verwacht werd: 19-21. Een in de haast door Merenwijk genomen time-out bracht daar geen verandering in. Het werd reuze spannend 23-24 waarbij WVV op meesterlijke wijze met 23-25 de set uit maakten. In opperbeste stemming ging WVV met de 1-3 winst huiswaarts. Deze winst brengt WVV op de ranglijst ongedacht op een gedeelde 2e plek.

Ook volleyballen? Kom dan eens op woensdagavond van 20:15 tot 21:45 uur in sporthal De Schulpwei kijken bij een training. De eerste 4 achtereenvolgende trainingen mag je geheel vrijblijvend meedoen. Bel voor informatie met onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.